sze
16

Két dologról fogok most írni, az egyik az alkoholvásárlás, a másik egy újabb részlet az autóról, mint kényelmi eszközről. Ez utóbbit már korábban érintőlegesen említettem. Emlékeztek ugye? ATM drive-thru.

Alkoholvásárlás. Otthon bemész a boltba, leveszed, és a párizsival meg a sajtos kiflivel együtt kifizeted. Természetes, magától értetődő mozdulat, enyhe túlzással, szinte a génjeinkben van, ha például sört akarunk venni, akkor leemeljük, kifizetjük és pont. Persze csak 18 felett. De hát valljuk be őszintén, melyikünk ivott sört 18 alatt? Túl keserű ital az a tinédzser ízlelőbimbóknak.
 
Itt a törvényes korhatár 21. Nem csak, hogy nem vehetsz szeszesitalt 21 alatt, de nem is birtokolhatsz. Épp a minap láttam egy tv-showt (Cops = Zsaruk), ahol is egy 20 éves csajszit bilincsben verve vittek el, mert sört vetetett valakivel egy boltban, aztán ő meg kisétált vele. Itt sokat nem tökörésznek a bilincsbe veréssel. Megszegted a törvényt? Autóból ki, motozás, bilincs, fogda. A kezekkel nagyon kell vigyázni, a rendőrnek mindig látnia kell, hogy nem matatsz valahol (fegyverbirtoklás miatt). Megtörtént eset, hogy egy külföldi (talán kínai) srácot igazoltatott a rendőr az út szélén. A rendőr üvölti, freeze, avagy fagyj meg. Amaz nem volt felvértezve ilyen szofisztikált nyelvtudással, hát elkezdett matatni a papírjai után, a zsaru meg lelőtte. Nagy Zolinak jutott eszébe a Maszk azon jelenete, ahol is Jim Carrey jégcsappá fagy. Nézzétek csak meg, milyen felemás módon szinkronizálták.
 
No de hogy szavamat ne feledjem, én itt eddig két alkalommal vettem sört boltban. Első alkalommal megállt bennem az ütő, amikor fényképes iratot kértek tőlem. A második alkalommal nem bírtam ki, és a magam módján elkezdtem poénkodni. Tényleg nem nézek ki legalább 21-nek? Rám néz, szerintem úgy 30 lehetsz. Bingó! Akkor meg miről beszélünk? Nem értettem ezt az egészet, és még aznap hosszas vitába bonyolódtam emiatt az egyik szobatársammal. Egy teljesen liberális beállítottságú srácról van szó, nem csak azért mert nemi identitása nem tisztán bináris kódolású (a felemás fiúról van szó, ha túl ködös lenne a fogalmazásom), hanem úgy általában nyitott a világ dolgaira. Azt mondja, hogy ő ezzel maximálisan egyetért, ezt kontrollálni kell, még az anyukájától is elkérik a személyit, és ez szerinte teljesen rendben van. Ez egy rutinszerű mozdulat, senkinek nem fáj, és biztosak lehetünk abban, hogy szeszesital fiatal kezébe nem jut. Rosszul fogalmaztam, nem fiatal, hanem 21-nél fiatalabb. Nem mindegy! Ezt a szabályt drákói szigorral alkalmazzák mindenütt, bárokban is. Miamiban a haverok közül néhányan nem kaptak koktélt, mert nem volt náluk személyes okirat. Akárhogy is verte a bárpultot, hogy márpedig ő 25 is elmúlt, nem kapott semmit, csak szigorú pillantásokat. A helyiek ezt bizonyos esetekben bóknak fogják fel. Vagyis ha valakitől elkérik a személyijét, az veri a Milyen jól nézel ma ki! konvencionális bókot.
 
Az autóhasználatról egy keveset. Szombat reggel 8 óra, autóval megyünk a hartfordi kerékpártúrára, reggeli a Dunkin Donuts-ban. Mi történik, ha Magyarországon bemegyünk egy McDonald’s étterembe. Általában sorban állás, és várakozás, az autósok sora nagy átlagban jobban megy. Itt az étteremben egy lélek sem volt. A drive-thru bezzeg tele, kígyózó kocsisor, az autót egy pillanatra sem elhagyni kívánó vendégekkel. Rengeteg ilyen apró kis történet van, egyet még megmutatnék, itt megnézhetitek: http://picasaweb.google.com/101390656418053462378/Kukasauto#  Itt még a kukásautóból sem kell kiszállniJ
 
Holnap csütörtök lesz. Itt Willimanticben a nyári hónapokban (szeptemberben utoljára) minden 3. csütörtökön valamiféle utcai fesztivált szerveznek. Valami búcsú féle lehet, megnézem, és beszámolok körhintás élményeimről. Bár nagyobb valószínűségét látom annak, hogy ez leginkább hamburgerezés lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása