dec
10

Go Huskies!

| Szerző: attus | 3:40 am

A mostani bejegyzés címe első hallásra sokat nem mondhat az olvasónak. A Husky kutya talán ismerős lehet az állatbarátoknak. Ez idáig persze nem említettem, hogy ez az egyetem kabalája. Minden promós anyagon, pólón, bögrén, ásványvizes palackon ott van, és persze a sporteseményekről sem hiányozhat, ahol is Disneyszerű szőrmefigura formájában jelenik meg. A Go Huskies! (Hajrá Huskyk!) feliratok pedig még a buszok digitális kijelzőin is ott virítanak. 

A helyi sportrajongók, a kemény mag, aktívan részt vesznek a meccseken. És egyébként is, itt az Isten háta mögött, a dombok ölében, a kukoricaföldek között mi egyebet lehet csinálni? A focicsapat sikereiről már korábban írtam egy keveset. Nos, a kosárlabdások még náluk is sikeresebbek, olyannyira, hogy az ő meccseikre a jegy nem 2, hanem 5 dollárba kerül, és még ingyen kaját sem kell osztogatniuk, hogy összejöjjön a szignifikáns tömeg. Kosárlabda meccsen még sosem voltam, gondoltam itt az ideje. Ha nem is a kosárlabda, már csak a cheerleaderek (hajrázó csajok) miatt is megér egy patront (helyi szleng: worth a shot). Képek itt:
 
 
A meccs 7.30-kor kezdődött, mi 6-kor ott voltunk, így a legelső sorba lett VIP helyünk. A cheerleaderekhez ennél közelebb csak a bírák kerülhetnek, úgyhogy elégedetten vártuk a kezdést. A himnusz természetesen nem maradhatott el, aminek szövegét a gyengébbek kedvéért a kivetítőre is felvarázsolták. A szponzorok már-már idegtépő felsorolása után aztán felolvasták a játékosok neveit is. Igazán megkapó volt a helyi szurkolók egységessége. A vendégek neveinek felolvasásakor ugyanis hátat fordítottak a pályának és minden név elhangzása után egy emberként skandálták YOU SUCK! Ez az ellenféllel szemben tanúsított tüntetőleges utálat aztán végig kitartott, a 2 óra alatt gyakorlatilag a porba tiporták az egész gárdát, edzősöstül, mindenestül. A biztonságiak (többek között a UCONN Police, avagy egyetemi rendőrség, mert hogy ilyen is van!) aktív jelenléte miatt a szurkolók külön-külön nem mertek direktbe beszólogatni. Ilyenkor ugyanis ezek a veszélyes „elemek” könnyen kiszúrhatóak és persze eltávolíthatóak. De ez az apró probléma nem fogott ki a furfangos helyieken. Amikor csak ellenük döntött a bíró, egyszerre üvöltötték: You, you, you, you, aaaah, you… És a … helyén lévő négybetűs szót pedig rafkósan eltapsolták. Így senkinek nem esett bántódása. J
 
Egy kosárlabda meccs ugye kétszer 20 percből áll. No de hogyan lesz ebből 2 óra? És miért nem veszi észre az ember az idő múlását? Az időkérések, a sok töltelék, de leginkább a chearleaderek seggrázása elveszi az ember időérzékét. Ezek a csajok azért megérnek egy-két bővített mondatot. Itt vagyok lassan 4 hónapja, és a mi skálánkon mért „jó nő” olyan, mint a fehér holló. Az embernek, jó, mondjuk úgy a férfinak, azért akárhogy is vesszük, valahol szüksége van egy kis esztétikai élményre. (Lajluska, leeresztheted a szemöldökeidet, mindjárt kidumálom, mire gondolok igazán.) Ahogy a ghanai srác mondja a tanszéken, a nő Isten legcsodálatosabb teremténye, a szépség megtestesítője. Ez talán így van mindenütt a világon, az USA-ban nem vagyok biztos. Elkeseredettségemben azt gondoltam, ezen a kosárlabda meccsen majd végre előjön a krém, az a néhány helyi szépség, akiket mindenki csorgó nyállal figyel majd. Meg lehet nézni a képeket, és le lehet vonni a konzekvenciát.
 
Lajluska, már csak egyet kell aludni, és itt vagy. Jól nézd meg a listát, amit felírtam neked, nehogy bármit is elfelejts. Londonban csak ügyesen az átszállássalJ!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása